Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zweedse muziekprijs voor Peter Gabriel

Shownieuws

Muzikant Peter Gabriel en componist Jose Antonio Abreu hebben de Polar Music Prize gewonnen. De Polar music Prize is de belangrijkste Zweedse muziekprijs.

(Novum/AP) - De Britse muzikant Peter Gabriel en de Venezolaanse componist Jose Antonio Abreu hebben de belangrijkste Zweedse muziekprijs gewonnen, de Polar Music Prize. Dat is dinsdag bekendgemaakt. De twee ontvangen elk een prijs van ongeveer 94 duizend euro bij een ceremonie in Stockholm.

De jury stelt dat het werk van Abreu laat zien wat mogelijk is als muziek tot gemeenschappelijke grond wordt gemaakt en daarmee onderdeel van het dagelijks leven. De Venezolaanse componist heeft een netwerk opgericht dat muzieklessen en workshops aanbiedt aan jonge mensen. Gabriel werd geëerd voor zijn 'baanbrekende, naar buiten gerichte en grensoverschrijdende kunstzinnigheid'.

De Polar Music Prize werd in 1989 ingesteld door Stig Anderson, manager van de Zweedse popgroep Abba. De prijs ging vorig jaar naar de Britse rockband Pink Floyd en de Amerikaanse sopraan Renee Fleming.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen