Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gitarist en songwriter Stephen Bruton overleden

Shownieuws

De Amerikaanse gitarist en songwriter Stephen Bruton is zaterdag overleden. Bruton, die 60 jaar is geworden, overleed in Los Angeles aan keelkanker.

(Novum/AP) - De Amerikaanse gitarist en songwriter Stephen Bruton is zaterdag overleden. Bruton, die 60 jaar is geworden, overleed in Los Angeles aan de gevolgen van keelkanker.

Bruton speelde bijna veertig jaar samen met Kris Kristofferson. Hij schreef nummers voor artiesten als Willie Nelson, Bonnie Raitt en Jimmy Buffett. Hij overleed in de woning van musicus en producer T Bone Burnett. Met Burnett werkte Bruton aan de film 'Crazy heart'; de songwriter verzorgde de muziek voor de rolprent.

"Ik ben erg dankbaar dat hij zijn werk voor deze film af heeft kunnen ronden", zegt Burnett. "In de laatste 72 uur ging hij snel achteruit. Ik denk dat iedereen verwachtte dat hij tegen zou stribbelen, want het was Stephen Bruton. We dachten allemaal dat hij niet te verslaan was."

Bruton bracht vijf albums uit als soloartiest. Ook werd hij vaak door andere artiesten gevraagd bij te dragen aan hun platen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen