Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers zwaaien muziekshow uit het oosten uit

Shownieuws

Bekend Nederland nam maandagavond afscheid van de Regiotap, het populaire piratenprogramma dat jarenlang wekelijks te zien was op RTV Oost.

Bekend Nederland nam maandagavond afscheid van de Regiotap, het populaire piratenprogramma dat jarenlang wekelijks te zien was op RTV Oost. "Het verdriet is al verwerkt en nu is iedereen hier om het einde van de Regiotap samen met mij te vieren", vertelde presentator Willie Oosterhuis tijdens de laatste opnamen. "Een heel apart, maar ook een heel fijn gevoel."

Bekende namen als Jan Smit, Jannes, Nick en Simon, Thomas Berge en Jan Keizer waren nog één keer te gast tijdens de opnamen in Bathmen. De zaal was compleet uitverkocht. De kale Oosterhuis presenteerde het populaire programma, dat leidde tot het ontstaan van de Mega Piratenfeesten, elf jaar lang. RTV Oost beëindigde de samenwerking met Oosterhuis vorige maand omdat hij bezig was met plannen voor een eigen zender.

"Willie heeft mij toch geholpen", zegt zanger Frank van Etten. "Ontzettend jammer voor ons artiesten dat het programma van de buis gaat. Gelukkig stopt mijn samenwerking met Willie Oosterhuis hier niet. Ik ben straks te zien in een gloednieuw karaokeprogramma op de nieuwe zender die Willie samen met twee kompanen opricht."

Ook 'Manuela'-zanger Jacques Herb vindt het zonde dat zo'n 'gezellig programma' verdwijnt. "Alle bekende zangers en zangeressen uit heel het land kwamen toch altijd terug bij de Regiotap. Het was altijd erg gezellig. De sfeer is goed en het publiek is leuk. Gelukkig gaan er geruchten dat er wel een soortgelijk programma terug gaat komen straks."

De Volendamse Monique Smit vindt het afscheid eveneens jammer. "Het publiek is altijd enthousiast en positief. Ze komen hier niet om de boel te verpesten, maar om een gezellige avond te hebben."

Presentator Willie Oosterhuis is momenteel druk bezig met het opzetten van de nieuwe televisiezender Onze TV. Wat deze televisiezender precies gaat brengen is nog onduidelijk, maar volgens verschillende Nederlandse artiesten die aanwezig waren op het afscheid van de Regiotap, wordt de zender een groot succes.

Maandagavond zijn vier afleveringen van de Regiotap opgenomen, de muziekshow is de komende weekeinden voor het laatst te zien op RTV Oost.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen