Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Calendar girls' weer uit de kleren

Shownieuws

Engelse vrouwen die jaren geleden naakt poseerden voor een kalender, hebben een nieuwe kalender gemaakt. Ook de opbrengsten hiervan zijn voor kankeronderzoek.

(Novum/AP) - Enkele Engelse vrouwen die tien jaar geleden naakt poseerden voor een kalender om geld op te halen voor kankeronderzoek, hebben zich weer voor een kalender op de gevoelige plaat laten vastleggen. De kalender voor 2010 werd maandag onthuld en is via internet te verkrijgen.

De vrouwen vormden de inspiratie voor de film 'Calendar girls' met Helen Mirren en Julie Walters. De 'Calendar girls' kwamen op het idee voor de eerste kalender nadat een echtgenoot van een van hen overleed aan kanker in 1998.

De dames zijn inmiddels tussen achter in de 50 en 75 jaar oud. Net als bij de vorige kalender zijn ze bezig met huishoudelijke taken als tuinieren, bakken en breien. Niet alles is te zien, aangezien bijvoorbeeld breigaren en bloemen voor bepaalde delen van hun lichaam staan. De opbrengsten van deze kalender gaan wederom naar het goede doel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen