Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zangeres Teach-In blij voor Songfestivalfan Gordon

Shownieuws

De zangeres van Teach-In vindt het vooral voor Gordon leuk dat de Toppers dit jaar meedoen aan het Eurovisie Songfestival. De krullenbol is al jaren groot fan.

Getty Kaspers, zangeres van de Enschedese groep Teach-In, vindt het vooral voor Gordon leuk dat de Toppers dit jaar meedoen aan het Eurovisie Songfestival. "Ik vind het voor Gordon zo ontzettend leuk dat hij het ten minste één keer mee mag maken." De krullenbol is al jaren groot fan van het jaarlijkse liedjesfestijn.

Toen Teach-In 34 jaar geleden met 'Ding a dong' het Songfestival won, kwam de 7-jarige Gordon met zijn vader naar Schiphol. "Op de schouders van zijn vader stond hij ons op te wachten. Het is een prachtverhaal", lacht Kaspers. "Hij is al zo lang fan van het Songfestival. En hij heeft het liedje nog zelf geschreven ook!"

Eerder dit jaar zat de 61-jarige zangeres in de vakjury van het Nationaal Songfestival. De voorkeur van de jury ging uit naar een ander nummer dan 'Shine'; en de Toppers staan laag in de polls voor de overwinning. "Ik weet niet of dat wat zegt", meldt Kaspers. "'Shine' is op zichzelf een heel positief nummer. De energie spat er vanaf."

Teach-In, de laatste Nederlandse winnaars van het Songfestival, trad zondagavond op tijdens het openingsfeest van het 54e Eurovisie Songfestival. "Het is geweldig. Het is een aparte sfeer en die vind je nergens anders. Die Russen weten wel wat feesten is hoor!"

De Twentse band is nog steeds populair in Rusland. "Er kwam net een vrouw naar me toe die me per se wilde aanraken. Ze vertelde me dat ze al zo lang fan is, omdat 'Ding a dong' het eerste singletje is dat ze ooit had gekocht."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen