Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VanVelzen maakt muziek voor zichzelf

Shownieuws

VanVelzen probeert zich met zijn tweede cd alleen nog aan zichzelf te bewijzen. "Bij de eerste plaat was ik echt benieuwd wat iedereen ervan vond."

De Nederlandse zanger VanVelzen, die vrijdag zijn album 'Take me in' uitbrengt, probeert zich met zijn tweede cd alleen nog aan zichzelf te bewijzen. "Bij de eerste plaat was ik echt heel benieuwd wat iedereen ervan vond, nu ben ik steeds meer muziek voor mezelf aan het maken", legt hij uit.

VanVelzen, die twee jaar geleden zijn debuutalbum 'Unwind' uitbracht, hoopt desondanks dat het publiek zijn nieuwe materiaal waardeert. "Los van het feit dat ik muziek maak voor mezelf, zou het natuurlijk te gek zijn als iedereen het tof vindt", kijkt hij vooruit.

De 'Baby get higher'-zanger, die tot het einde toe bezig is geweest om zijn album te perfectioneren, is zelf in ieder geval blij met het eindresultaat. "Het is een heel goede autorijplaat geworden", vat de 31-jarige muzikant, die zijn cd's altijd terugluistert in zijn auto, samen.

Het 'zonnige, energieke en vrolijke 'Take me in'', zoals de artiest zijn plaat verder omschrijft, is onderdeel van een tweeluik. Het rustigere 'Hear me out' moet in september in de winkels liggen.

Van Velzen is behalve van 'Baby get higher' bekend van het nummer 'Burn', dat eveneens afkomstig is van zijn eerste cd. Daarnaast zong hij de titelsong van de film 'Zomerhitte', 'When summer ends'. Dat nummer zal op het tweede deel van het tweeluik komen te staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen