Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eredoctoraat voor Oprah Winfrey

Shownieuws

Oprah Winfrey heeft zondag een eredoctoraat van de Duke University in Durham gekregen. Winfrey nam de titel in ontvangst tijdens een afstudeerfeest.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey heeft zondag een eredoctoraat gekregen van de Duke University in Durham in North Carolina. Winfrey nam de titel in ontvangst tijdens een afstudeerfeest, terwijl 4400 afgestudeerden toekeken.

In haar 25 minuten durende speech gaf de talkshowkoningin haar toehoorders te verstaan dat een van de beste manieren om hun eigen leven te verbeteren is om het leven van anderen te verbeteren. Mensen moeten volgens Winfrey 'trots in hun schoenen staan, terwijl ze anderen helpen in hun schoenen te staan'. "Dat is succes. Dat is het. Daarom leven wij."

De presentatrice benadrukte ook dat mensen dagelijks goede keuzes moeten maken. "Ieder van ons moet in zijn eigen schoenen staan. Sta je op nederige, meelevende en moedige wijze in je schoenen? Elke dag krijg je de kans om die keuze te maken."

Winfrey kende een van de aanwezigen in het publiek goed. Peetzoon William Bumpus, zoon van haar vriendin Gayle King, was een van de afgestudeerden. "Will wil niet dat mensen weten dat hij mij kent. Ik ben net zijn gekke tante die ze alleen naar buiten laten op afstudeerfeestjes", grapte Winfrey.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen