Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schorsing Arie Boomsma voortijdig opgeheven

Shownieuws

EO-presentator Arie Boomsma keert weer terug op radio en televisie. De schorsing die Boomsma van de EO kreeg vanwege een fotoreportage is ingekort.

EO-presentator Arie Boomsma keert weer terug op radio en televisie. Boomsma werd geschorst door de Evangelische Omroep nadat hij had meegewerkt aan een fotoreportage voor een homo-uitgave van het tijdschrift Linda. Hij werd voor drie maanden geschorst, maar de EO meldt dat deze schorsing met drie weken wordt ingekort.

EO-directeur Arjan Lock laat weten dat er de afgelopen weken veel gepraat is met Boomsma. Lock is blij dat de presentator weer terug is. "We hebben opnieuw vastgesteld dat we onze passie blijven delen om vanuit onze levensvisie via radio- en televisieprogramma's een bijdrage te leveren aan de samenleving."

Ook Boomsma is opgetogen en kijkt op de affaire terug als een 'leerzame ervaring'. Hij koestert geen wrok jegens de EO. "Het conflict heeft onze relatie niet verbroken. We gaan weer samen verder. Ik ben daar bijzonder enthousiast over."

Maandag om 10.30 uur is de 35-jarige domineeszoon weer te horen in het radioprogramma Dit Is De Dag op Radio 1. Dinsdag presenteert hij 40 Dagen Zonder Seks op Nederland 3.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen