Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liesbeth List woest over lekken ziekte Shaffy

Shownieuws

Goede vriendin van Ramses Shaffy Liesbeth List is heel boos dat iemand bekend heeft gemaakt dat hij lijdt aan slokdarmkanker. 'Het is een klap in je gezicht.'

Goede vriendin van Ramses Shaffy Liesbeth List is heel erg boos dat iemand het nodig vond bekend te maken dat de 75-jarige Nederlandse chansonnier lijdt aan slokdarmkanker. Dat heeft de artieste woensdag gezegd tegen RTL Boulevard. "Het is een klap in je gezicht als iets geheim moet blijven en iemand vertelt dat."

Volgens List werd de kanker vorige maand bij Shaffy geconstateerd en is dit alleen aan vrienden verteld. "Ik ben er heel kwaad over dat iemand het nodig vond dit bekend te maken."

Zakelijk manager van Shaffy Menno Timmerman bevestigde woensdag berichten dat de chansonnier slokdarmkanker zou hebben. Hij wordt bestraald en momenteel vindt onderzoek plaats naar mogelijke uitzaaiingen. De resultaten daarvan zijn nog onbekend.

In de ogen van List is Ramses een nationale grootheid voor 'ons Nederlanders'. "Echt een uniek iemand en daarvan geloof je niet dat hij kanker krijgt."

Shaffy is er gelaten onder dat hij slokdarmkanker blijkt te hebben, vertelde de artieste. "Hij ziet wel." Shaffy verblijft al enige tijd in een verzorgingstehuis, vertelde Timmerman woensdag. Volgens hem is de toestand van de chansonnier niet zo slecht dat hij aan zijn bed is gekluisterd. "Maar het is ook geen verkoudheidje. Dat is wel duidelijk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen