Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Najib Amhali is het grappigst, De Lama's het leukst

Shownieuws

Najib Amhali is Neerlands grappigste cabaretier, De Lama's is het leukste komische televisieprogramma. Dat blijkt uit het Nederlandse humoronderzoek.

Najib Amhali is Neerlands grappigste cabaretier, De Lama's is het leukste komische televisieprogramma. Dat blijkt uit het Nederlandse humoronderzoek, dat jaarlijks wordt uitgevoerd door Comedy Central en Intomart GFK.

Amhali neemt het stokje over van Herman Finkers, die dit jaar op nummer twee te vinden is. 'Oudgediende' André van Duin is goed voor een vierde plaats. Hij is ook de meest bekende cabaretier van Nederland, maar liefst 98 procent van de ondervraagden kent de man achter de Dik Voormekaar Show.

De Lama's is opnieuw het leukste komische televisieprogramma. Het improvisatieprogramma van BNN, dat in november voor het laatst te zien was, voerde de lijst ook vorig jaar aan. Dit was het Nieuws en Draadstaal maken de top drie compleet.

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders humor erg belangrijk vinden. Lachen is belangrijker dan economische zekerheid en een goed seksleven. Alleen gezondheid en familie en gezin zijn voor de Nederlander belangrijker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen