Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roxette weer terug op het podium

Shownieuws

Roxette staat in oktober voor het eerst sinds 2001 weer op de planken in Europa tijdens een korte tour. De act bestaat uit Per Gessle en Marie Fredriksson.

Roxette staat in oktober voor het eerst sinds 2001 weer als duo op de planken. Tijdens een korte tour in Europa die in oktober begint, laten Per Gessle en Marie Fredriksson, weer van zich horen. De Zweden staan eerst op het rondtoerende festival Night of the Proms in Antwerpen op het podium, om vervolgens voor het festival verschillende plekken in Nederland en Duitsland aan te doen.

Bij Frederiksson werd aan het begin van deze eeuw een hersentumor vastgesteld, nadat zij thuis was flauwgevallen. De band stopte met optreden terwijl Frederiksson werd behandeld voor haar tumor. Na een succesvolle operatie bleek zij in 2002 compleet genezen van de ziekte.

Tot nog toe was Roxette, dat eind jaren tachtig doorbrak met hits als 'It must have been love' en 'The look', nog niet in de oude formatie weer op de planken verschenen. De twee bandleden geven dinsdag aan er zin in te hebben met een aantal van hun grootste hits weer op te treden.

Helemaal stil rondom de twee bandleden was het de afgelopen jaren overigens niet. In 2004 kwam het soloalbum 'One wish' van Frederiksson uit. Roxette kwam in 2006 daarnaast nog wel met een single op de proppen naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de band en in februari 2007 volgde de single 'Reveal'.

Eind vorig jaar stond Frederiksson verder op de planken met een kerstshow, terwijl Gessle zijn nieuwe album 'Party crasher' afwerkte. De release van dit album werd gekoppeld aan de allereerse Europese solotour van Gessle, die rond deze tijd ten einde loopt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen