Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Woody Allen wil getuigenis Mia Farrow voorkomen

Shownieuws

Woody Allen wil niet dat Mia Farrow en vrouw Soon-Yi moeten getuigen in een zaak die hij tegen een Amerikaans kledingmerk heeft aangespannen. Farrow is zijn ex.

(Novum/AP) - Woody Allen wil niet dat zijn voormalige partner Mia Farrow en zijn huidige vrouw Soon-Yi moeten getuigen in een rechtszaak die de 73-jarige regisseur heeft aangespannen tegen een Amerikaans kledingmerk. Allen heeft maandag de rechter in de zaak verzocht het kledingmerk American Apparel ervan te weerhouden om Farrow en Soon-Yi in het getuigenbankje te zetten.

In rechtbankdocumenten staat dat het verzoek van het kledingmerk om Farrow, Soon-Yi en anderen -zoals zijn zus, en uitgever van het magazine Hustler Larry Flint- op te roepen om te getuigen in de ogen van Allen alleen maar een brute poging is om hem te intimideren en door het slijk te halen.

Allen eist ruim 7,5 miljoen euro van American Apparel, omdat zijn afbeelding zonder toestemming is gebruikt in billboardreclames. Volgens Allen heeft zijn imago schade opgelopen door de advertenties. Het kledingbedrijf stelt dat American Apparel het imago van Allen niet kan ruïneren, aangezien de regisseur dat zelf al heeft gedaan.

American Apparel wil de rechtszaak focussen op de relatie tussen de 73-jarige regisseur en zijn adoptiedochter Soon-Yi. Daaruit moet blijken dat het imago van Allen lang niet zo veel waarde heeft als de 7,5 miljoen die hij wil hebben.

De regisseur trouwde in 1997 met Soon-Yi, een dochter die hij samen met actrice Mia Farrow adopteerde. De relatie tussen Allen en Farrow liep in 1992 op de klippen toen de actrice de affaire tussen Allen en hun dochter ontdekte.

Tijdens de voogdijstrijd over hun destijds 7-jarige geadopteerde dochter Dylan beschuldigde Farrow Allen ervan het kind seksueel te misbruiken. Allen werd vrijgesproken van deze beschuldigingen. Allen stelt in de rechtbankdocumenten dat het kledingmerk de onbewezen beschuldigingen van Farrow wil oprakelen en tegen hem gebruiken.

American Apparel doet dit volgens hem in een poging de aandacht van de jury in de zaak af te leiden van de praktijken van het bedrijf. Daarbij heeft zijn privéleven niets te maken met het zonder zijn toestemming gebruiken van zijn afbeelding in billboardreclames, vindt de acteur. De getuigenissen van onder anderen Farrow en Soon-Yi zijn daarom irrelevant en ontoelaatbaar, betoogt hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen