Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Duvall: geen Wal-Mart op historisch slagveld

Shownieuws

Robert Duvall strijdt tegen de bouw van een Wal-Mart. De supermarkt moet verrijzen naast de plaats van een slagveld uit de Amerikaanse Burgeroorlog, in Virginia

(Novum/AP) - Acteur en regisseur Robert Duvall strijdt tegen de bouw van een grote supermarkt die moet verrijzen pal naast de plek van een slagveld uit de Amerikaanse Burgeroorlog, in de staat Virginia. Supermarktketen Wal-Mart wil daar een nieuw filiaal bouwen.

Duvall is een afstammeling van generaal Robert E. Lee, de bevelhebber van het leger van het Zuiden. Lee streed in mei 1864 op de bewuste plaats de Battle of the Wilderness tegen generaal van het Noorden Ulysses S. Grant. De slag eindigde onbeslist.

Het lokale bestuur moet nog met de bouw van de Wal-Mart akkoord gaan, maar als het aan Duvall ligt gebeurt dat niet. De Oscarwinnaar zei maandag op een persconferentie te willen helpen de mensen van Wal-Mart uit het gebied te verjagen. Ook vertelde hij dat hij op zich niets tegen het supermarktconcern heeft, maar dat hij wel vindt dat kapitalisme ook verantwoordelijkheidsgevoel vereist.

De 78-jarige Duvall heeft bondgenoten in twee Congresleden. Zij zijn afkomstig uit het noordelijke Vermont en uit het zuidelijke Texas, twee staten die veel soldaten verloren tijdens de veldslag van 145 jaar geleden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen