Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Nipplegate' krijgt mogelijk toch nog staartje

Shownieuws

CBS krijgt mogelijk toch een boete als gevolg van 'Nipplegate'. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Het incident waarbij in 2004 de blote borst van Janet Jackson voor miljoenen televisiekijkers te zien was tijdens het pauzeprogramma van de Super Bowl, leidt mogelijk toch nog tot een boete voor zender CBS. Het Amerikaanse Hooggerechtshof bepaalde maandag dat een gerechtshof in Philadelphia zijn eerdere uitspraak, waarmee CBS vrijuit ging, opnieuw moet bekijken.

Het gerechtshof had destijds de boete van 550 duizend dollar (ruim vierhonderdduizend euro) die de mediawaakhond FCC had opgelegd aan CBS van tafel geveegd. De reden daarvoor was dat de boete niet in lijn was met het eerdere boetebeleid van de FCC.

Tijdens de pauzeshow van de Super Bowl, de finale van het American footballseizoen, voerde Jackson vijf jaar geleden een act op met Justin Timberlake. Tijdens hun dans trok Timberlake aan de kleding van zijn collega, waardoor haar borst werd ontbloot. CBS kreeg talloze klachten. De rel werd Nipplegate gedoopt.

Het besluit van het Hooggerechtshof van maandag heeft te maken met een uitspraak die het vorige week deed. Momenteel woedt in de VS een juridische strijd over de vraag of en wanneer de FCC boetes mag opleggen als wordt gevloekt tijdens live-uitzendingen. In de uitspraak van vorige week liet het hof in het midden of het beleid van de FCC om hier boetes voor op te leggen ongrondwettig is.

CBS zegt er vertrouwen in te hebben dat het gerechtshof opnieuw tot de conclusie komt dat het station het incident met Janets ontblote borst niet gepland of voorzien had.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen