Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Wolverine' houdt bioscoopbezoekers in zijn greep

Shownieuws

'X-men origins: Wolverine' trekt zowel in Nederland als in de VS volle zalen. De film komt in beide landen binnen op de eerste plaats van de box office.

'X-men origins: Wolverine' trekt zowel in Nederland als in de Verenigde Staten volle zalen. De film, die dinsdag in Nederland is gaan draaien, komt binnen op de eerste plaats van de Nederlandse box office.

De film met Hugh Jackman in de hoofdrol heeft tot nog toe in Nederland bijna zeshonderdduizend euro in het laatje gebracht. In de VS bracht de film in het openingsweekeinde naar schatting 65 miljoen euro op, en dat is ook daar goed voor de hoogste positie van de box office.

Aanvankelijk werd nog gevreesd dat 'Wolverine' niet zo'n kassucces zou worden, aangezien op internet al een uitgelekte versie van de film was verschenen.

In 'X-men origins: Wolverine' speelt Hugh Jackman de mutant Wolverine. Het verhaal gaat over de periode voordat hij zich bij de mutantenorganisatie X-men voegt. Over de X-men kwamen al eerder drie films uit. Ook in deze films speelde Jackman de rol van Wolverine.

'Wolverine' stoot '17 again' van de eerste plaats van de Nederlandse box office. De film, waarin Zac Efron en Matthew Perry een man van middelbare leeftijd spelen die op een ochtend wakker wordt als tiener, staat nu op de tweede plaats. '17 again' dreef vorige week met een omzet van ruim 230 duizend euro nog 'Fast & furious' van de eerste positie. Dit weekeinde brachten Zac Efron en zijn kompanen in Nederland ongeveer 222 duizend euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen