Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bruce Springsteen op benefietconcert Pete Seeger

Shownieuws

Bruce Springsteen heeft zondag in New York opgetreden als eerbetoon aan de Amerikaanse folkzanger Pete Seeger. Het concert vond plaats in Madison Square Garden.

(Novum/AP) - Bruce Springsteen heeft zondagavond in New York opgetreden op een benefietconcert als eerbetoon aan de Amerikaanse folkzanger Pete Seeger. Het concert werd zondag gehouden voor de negentigste verjaardag van Seeger. Naast Springsteen traden nog veertig andere muzikanten op in Madison Square Garden.

De bedoeling van het feest was meer ogen gericht te krijgen op de door Seeger opgerichte organisatie Hudson River Sloop Clearwater, dat zich richt op het behouden en beschermen van de rivier de Hudson. Seeger opende het benefietconcert, met één lamp op hem gericht. In een fluitsolo bracht hij het nummer 'Menomonee love song' ten gehore.

Springsteen, die in 2006 het album 'We shall overcome: the Seeger sessions' uitbracht, introduceerde Seeger. Tegen het einde van de avond speelde Springsteen een duet met Tom Morello, oud-gitarist van Rage Against The Machine en Audioslave.

Seeger en de rest van de musici die optraden kwamen uiteindelijk gezamenlijk het podium op. Zij brachten een uitgebreide versie ten gehore van 'This land is my land' van Seegers vriend Woody Guthrie. Nadat het publiek verschillende malen om meer had geroepen en de artiesten hieraan gehoor gaven, brachten ze de laatste keer de hele familie Seeger mee.

Pete Seeger kreeg medio februari nog vijftig jaar na dato excuses aangeboden van het onderwijsbestuur van San Diego in Californië, die Seeger een halve eeuw geleden voor het blok zette. Hij moest publiekelijk verklaren dat hij geen communist was of een concert dat hij op een middelbare school zou geven werd afgelast. Seeger werd verdacht van communistische sympathieën. Ingrijpen van de rechter zorgde ervoor dat zijn concert op de Hoover High School in mei 1960 toch kon doorgaan. De zanger stelde de excuses te zien als 'een kleine rehabilitatie van ons recht op vrije meningsuiting'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen