Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jade Goody's garderobe mogelijk geveild

Shownieuws

De kleren van de overleden realityster Jade Goody gaan mogelijk onder de hamer. Echtgenoot Jack Tweed hoopt zo geld op te halen voor kankerorganisaties.

De kleren van de aan kanker overleden realityster Jade Goody gaan onder de hamer. Echtgenoot Jack Tweed heeft dit plan opgevat, om zo geld op te halen voor kankerbestrijdingsorganisaties. Dat meldt de Britse krant The Sun vrijdag.

Tweed vertelde aan vrienden dat hij van plan is de kleding te verkopen om geld in te zamelen voor Marie Curie Nurses, een stichting die thuiszorg verleent aan ongeneeslijk zieke kankerpatiënten. Een andere mogelijkheid is dat hij de garderobe van Goody, die bekend werd van de Britse versies van Big Brother, schenkt aan winkels van liefdadigheidsorganisaties die verbonden zijn aan kankeronderzoek.

Volgens een vriend van de familie spraken 'Jack en Jade' al over een kledingdonatie. "Jade kwam toen op het idee de kleding aan winkels te geven of te verkopen, zolang het geld maar naar een goed doel gaat."

Goody, die zondag op 27-jarige leeftijd overleed, wordt op 4 april begraven. Waar haar laatste rustplaats precies zal zijn, is niet bekend. Ook is onduidelijk of Tweed bij de begrafenis aanwezig kan zijn. Hij moet donderdag namelijk voor de rechtbank verschijnen wegens de mishandeling van een taxichauffeur in mei vorig jaar, waarvoor hij een gevangenisstraf kan krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen