Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Floortje Dessing in touw voor Greenpeace

Shownieuws

Floortje Dessing gaat zich inzetten voor Greenpeace. De komende maanden steunt de programmamaakster een campagne van de milieuorganisatie voor een klimaattop.

Floortje Dessing gaat zich inzetten voor Greenpeace. De komende maanden steunt de programmamaakster een campagne van de milieuorganisatie voor een goed resultaat tijdens de klimaattop eind dit jaar in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Op Bevrijdingsdag komt Dessing voor het eerst in actie met Greenpeace als ze met een wereldbol naar de festivals gaat om steun te zoeken voor de campagne, die nog het hele jaar loopt.

Greenpeace wil dat Nederland zich op de top inzet voor 'goede afspraken'. Volgens de milieuorganisatie is de doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen voor 2020 met veertig procent terug te dringen haalbaar 'als we veel slimmer met energie omgaan en inzetten op schone energie uit zon en wind'. Ook pleit Greenpeace voor een fonds om ontbossing tegen te gaan.

"Floortje heeft het in zich veel mensen te inspireren", verklaart een woordvoerder van Greenpeace de samenwerking met de tv-maakster, die zegt geschrokken te zijn van de impact van klimaatverandering. "We zijn de afgelopen jaren te gemakkelijk met het milieu omgesprongen, ook ik", zegt Dessing. "Dat breekt ons nu op."

Dessing wil haar reiservaringen, onder meer opgedaan voor het programma 3 op Reis, gebruiken om te laten zien 'hoe kwetsbaar onze planeet is'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen