Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Akon brengt lied tegen slavernij uit

Shownieuws

Akon heeft een protestsong tegen de slavernij uitgebracht. Hij liet 'Blood into gold' voor het eerst horen tijdens de herdenkingsdag voor slavernij bij de VN.

R&b-zanger Akon heeft een protestsong tegen de slavernij uitgebracht. Hij liet 'Blood into gold' woensdag voor het eerst horen tijdens de internationale herdenkingsdag voor slachtoffers van de slavernij in het gebouw van de Verenigde Naties in New York. De opbrengst van het lied gaat naar een organisatie die mensenhandel wereldwijd onder de aandacht brengt.

Akon werd geboren in de Verenigde Staten, maar bracht een groot deel van zijn jeugd in Senegal door. Hij vindt het belangrijk dat mensen weten van de geschiedenis van slavenhandel en slavernij. "Mensen moeten stoppen elkaar voor geldelijk gewin te gebruiken", zei hij tegen de BBC. "Voor ons Afrikanen is het belangrijk om de Afro-Amerikanen te informeren over hun verleden." Met 'Blood into gold', dat hij opnam met Emmy-winnaar Peter Buffett, hoopt hij zijn steentje hieraan bij te dragen.

Akon, die de zoon is van de bekende Senegalese percussionist Mor Thiam, werd in 2004 bekend met zijn album 'Trouble'. De zanger treedt op 12 april op in de Mecc in Maastricht. Een dag later staat hij in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen