Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lange Frans en Baas B uit elkaar

Shownieuws

Lange Frans en Baas B beëindigen hun samenwerking. Baas B stopt met optreden om zich verder te ontwikkelen als 'beatcreator'. Lange Frans gaat solo verder.

Lange Frans en Baas B beëindigen hun samenwerking. Dat maakten zij vrijdagochtend bekend in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM. Baas B, die eigenlijk Bart Zeilstra heet, wil stoppen met optreden om zich verder te ontwikkelen als 'beatcreator' vertelde hij. "Ik ga achter de schermen aan het werk voor anderen: ik wil puur gaan voor het muziek maken."

Lange Frans, die werd geboren als Frans Frederiks, gaat verder als soloartiest. Hij koestert geen wrok over de beslissing van zijn collega. "Ik ben Bart dankbaar dat hij het zo lang heeft volgehouden", verklaarde hij. "Hij stond eigenlijk nooit te springen om het podium op te gaan. Ik ben blij dat we tot dit punt hebben kunnen komen."

Bart Zeilstra en Frans Frederiks vormden in 1997 de rapformatie D-men, waar later ook artiesten als Brace en Yes-R deel van uitmaakten. In 2004 brachten ze als Lange Frans en Baas B het album 'Supervisie' uit, waar hits uit voortvloeiden als 'Moppie' en 'Zinloos'. Vorig jaar april verscheen het derde album 'Verder'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen