Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Touch of Frost neemt racistische grap terug

Shownieuws

David Jason heeft zijn excuses aangeboden voor een 'grap' over Pakistanen, die hij dinsdag in een radioshow maakte. Dat meldt de Britse omroep BBC.

David Jason heeft zijn excuses aangeboden voor een 'grap' over Pakistanen, die hij dinsdag in een radioshow maakte. Dat meldt de Britse omroep BBC donderdag. De 69-jarige acteur uit de televisieserie A Touch of Frost noemde de opmerking een dag later in dezelfde radioshow 'een onschuldig woordgrapje'. "Het ziet er naar uit dat iemand zich er door beledigt voelt of er door van zijn stuk is gebracht en dat spijt me natuurlijk", voegde hij er aan toe.

Hoewel er nog geen klachten zijn ontvangen, distantieerde Xfm London, zoals het radiostation dat de show uitzond heet, zich meteen van de uitspraak. De zender gaat na of er nog klachten binnenkomen.

De grap van Jason dinsdagochtend live op de radio ging over de vraag hoe een Pakistaanse garderobebediende heet. Het antwoord was een woordspeling op de uitspraak van 'mijn hoed, mijn jas' in het Engels: 'Mahatma Coat'. Uit de podcast van de uitzending op de website van de zender is het bewuste fragment weggeknipt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen