Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pierce Brosnan speelt Griekse god

Shownieuws

Pierce Brosnan speelt een Griekse god in de film 'Percy Jackson'. Dat meldt Hollywood Reporter. De Harry Potter-achtige film draait om de zoon van Poseidon.

Pierce Brosnan speelt een Griekse god in de film 'Percy Jackson'. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Hollywood Reporter donderdag. Naast Brosnan, die in de huid kruipt van Chiron, zijn onder anderen Uma Thurman (Medusa), Sean Bean (Zeus), Kevin McKidd (Poseidon) en Melina Kanakaredes (Athene) in goddelijke gedaante te zien.

De film is gebaseerd op het eerste deel van de in de Verenigde Staten populaire kinderboekenserie van Rick Riordan over Percy Jackson. De serie speelt in het hedendaagse Amerika en draait om halfgod Percy, die er achter komt dat hij de zoon van Poseidon is en dat mythische wezens zoals cyclopen nog bestaan. Hij probeert samen met zijn vrienden de wereld te behoeden voor een oorlog met de goden.

Het vijfde en laatste deel van de Harry Potter-achtige boekenreeks komt in mei uit. Fox 2000, dat de film produceert, hoopt op een even groot succes als de verfilming van de Harry Potter-boeken. De film wordt opgenomen in Vancouver in Canada en moet in februari in de bioscopen draaien in Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen