Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Organen Natasha Richardson afgestaan voor donatie

Shownieuws

De familie van de vorige week overleden actrice Natasha Richardson heeft na haar dood besloten haar organen af te staan voor donatie. Dat meldt People.

De familie van de vorige week overleden actrice Natasha Richardson heeft na haar dood besloten haar organen af te staan voor donatie. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

De 45-jarige Britse actrice overleed vorige week in een New Yorks ziekenhuis aan hersenletsel na een skiongeluk in Canada. Haar familie besloot vervolgens om haar organen af te staan. Zondag werd ze begraven.

Volgens een door People geciteerde vriend van de familie is de orgaandonatie iets dat bij Natasha past. "Ze heeft zo veel tijd besteed aan haar strijd tegen aids en de taboes die daar aan kleven. Zo iemand zou ook haar organen doneren. Bovendien komt er zo in ieder geval nog iets goeds uit deze tragedie." Richardson zette zich in voor de stichting Amfar, voor onderzoek naar aids, sinds haar vader, regisseur Tony Richardson, in 1991 aan de ziekte overleed.

Volgens Blaine Trump, een andere bekende van de familie, proberen de naasten van Richardson de draad langzaam weer op te pakken. Haar weduwnaar, acteur Liam Neeson, zou binnenkort weer afreizen naar Toronto om de opnamen van de dramafilm 'Chloe' te vervolgen. Ook hun 12- en 13-jarige zoons Daniel en Michael gaan weer terug naar school. "Met de steun van goede vrienden komen ze er bovenop", stelt Trump.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen