Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mia Farrow stopt hongerstaking na twaalf dagen

Shownieuws

Mia Farrow heeft haar hongerstaking twaalf dagen volgehouden. Vrijdag meldde de Amerikaanse actrice en activiste op haar website dat ze weer gaat eten.

Mia Farrow heeft haar hongerstaking twaalf dagen volgehouden. Vrijdag meldde de Amerikaanse actrice en activiste op haar website dat ze weer gaat eten. Farrow wilde aandacht vragen voor de situatie in de Sudanese regio Darfur. Ze heeft het stokje overgedragen aan Virgin Group-oprichter Richard Branson.

De 64-jarige actrice schrijft dat ze haar hongerstaking per direct heeft beëindigd op advies van haar dokter. "Ik heb geluk. De vrouwen, mannen en kinderen waarvoor ik vastte, hebben niet de mogelijkheid te stoppen." De Britse zakenman Richard Branson heeft de hongerstaking van Farrow overgenomen. Vrijdag is hij begonnen aan zijn driedaagse staking. Via Farrow's website laat hij weten vereerd te zijn de actie over te nemen van de actrice. "Ruim anderhalf jaar geleden ben ik afgereisd naar Darfur. Met afschuw heb ik de verhalen van mensen aangehoord."

Farrow's gezondheid verslechterde de laatste dagen van haar actie. Voordat ze haar staking stopte, schreef ze dat ze zich verschrikkelijk voelde, dat ze spierpijn had en het niet veel langer vol zou kunnen houden. Donderdag liet ze weten dat ze een zware dag had. Een dag eerder schreef de actrice nog dat ze zich wonderbaarlijk goed voelde. "Ik realiseer me dat we niet elke dag hoeven eten", schreef Farrow woensdag op haar website. "En we hoeven zeker geen drie maaltijden per dag."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen