Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mexicaanse première 'Wolverine' op 26 mei

Shownieuws

'X-men Origins: Wolverine' gaat vanaf 26 mei ook in Mexico draaien. De première zou plaatsvinden op 29 april, maar werd uitgesteld vanwege de Mexicaanse griep.

(Novum/AP) - De nieuwste X-Men-film 'Wolverine' gaat vanaf 26 mei ook in Mexico draaien. Hoofdrolspeler Hugh Jackman zal de première bijwonen. 'X-Men Origins: Wolverine' zou eigenlijk vanaf 29 april in de Mexicaanse bioscopen draaien, maar de Mexicaanse griep gooide roet in het eten.

Filmmaatschappij Twentieth Century Fox besloot de première uit te stellen in verband met het virus, onder meer uit bezorgdheid over het welzijn van Jackman. Hij reist eind deze maand alsnog af naar Mexico City om ook daar de release van 'Wolverine' af te trappen. "Ik hoop een moment van ontspanning te kunnen bieden", zegt de 40-jarige acteur op zijn Twitterpagina. "Ik wil de loyale fans van de strip trakteren."

Ruim twee weken geleden zei een woordvoerder van de filmmaatschappij dat het 'geen enkel nut' zou hebben om de première door te laten gaan op 29 april. In verband met de Mexicaanse griep riep de Mexicaanse overheid burgers op thuis te blijven. Filmketens besloten tientallen bioscopen dicht te houden. Donderdag is het openbare leven in Mexico weer enigszins op gang gekomen. De bioscopen hebben hun deuren weer geopend voor publiek en ook scholen en andere openbare gebouwen zijn weer open.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen