Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Promotor bekent in zaak 'Phony Toni'

Shownieuws

De promotor van het concert in Suriname waarbij een zangeres uit Las Vegas werd voorgesteld als Toni Braxton heeft toegegeven achter deze zwendel te zitten.

(Novum/AP) - De promotor van het concert in Suriname waarbij een zangeres uit Las Vegas werd voorgesteld als Toni Braxton heeft toegegeven achter deze zwendel te zitten. Dat heeft zijn advocaat gezegd.

Promotor Angel Ventura heeft de onderzoeksrechter verteld dat hij mensen tot maar liefst veertig euro heeft laten betalen voor een kaartje, denkend dat zij naar een concert van de zesvoudig Grammywinnares zouden gaan. De promotor bekende volgens de advocaat schuldig te zijn aan de aan hem ten laste gelegde feiten en dat hij wist wat hij deed.

De aanklager in de zaak stelt dat de bekentenis van Ventura niet hoeft te betekenen dat de 40-jarige Trina Johnson-Finn, die het concert op 28 februari daadwerkelijk gaf en in de lokale media 'Phony Toni' wordt genoemd, nu vrijuit gaat. De zaak komt 26 mei voor de rechter en ook Johnson moet dan voor de rechter verschijnen. Zij wordt er vooralsnog van verdacht fraude te hebben gepleegd. Of 'Phony Toni' en Ventura samen wordt berecht is nog onduidelijk.

De echtgenoot van Trina Johnson-Finn liet eerder al weten dat zijn vrouw de dupe is geworden van de promotor. Ventura zou zonder dat de zangeres en haar man ervan op de hoogte waren hebben rondverteld dat het concert werd gegeven door de echte Toni Braxton.

De promotor was na het concert spoorloos verdwenen. Maandag werd hij in een bar in Paramaribo gearresteerd. Ook zijn vriendin zit vast. Zij zou zich hebben verstopt nadat het concert uitliep op een teleurstelling. De zangeres werd snel van het podium gehaald, nadat ze er bij het begin van het tweede nummer flink naast zat en het teleurgestelde publiek haar begon uit te jouwen en bekogelde met afval.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen