Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kiefer Sutherland meldt zich bij politie

Shownieuws

Kiefer Sutherland heeft zich bij de New Yorkse politie gemeld. Dit om zich te verantwoorden voor de kopstoot die hij zou hebben uitgedeeld in een nachtclub.

(Novum/AP) - Acteur Kiefer Sutherland heeft zich bij de New Yorkse politie gemeld om zich te verantwoorden voor de kopstoot die hij deze week zou hebben uitgedeeld in een nachtclub. Hem wordt mishandeling ten laste gelegd.

Vergezeld van zijn advocaten liep Sutherland donderdag een politiebureau in Lower Manhattan binnen, zonder iets te zeggen tegen het daar verzamelde journaille. De 42-jarige acteur uit de populaire televisieserie 24 werd verteld dat hij op 22 juni voor de rechter moet verschijnen.

De politie zal onder anderen actrice Brooke Shields ondervragen, om wie de ruzie die leidde tot de mishandeling door Sutherland kennelijk begonnen was. Het vermeende slachtoffer van de kopstoot, ontwerper Jack McCollough, zou haar omvergeduwd hebben in de trendy nachtclub in Soho. Daarop zou Sutherland zich geroepen hebben gevoeld Shields' eer te verdedigen, en voelde zich vervolgens door McCollough geprovoceerd, met een kopstoot als gevolg.

De woordvoerder van Shields zei eerder dat McCollough de actrice niets had gedaan dat een kopstoot rechtvaardigt. De entertainmentwebsite TMZ meldde vrijdag dat Shields nu tegen vrienden heeft gezegd dat de ontwerper haar wel een duwtje gaf, maar dat dit weinig voorstelde, en dat haar val eerder te wijten was aan haar hoge hakken en de drukte in de club. Shields zou in ieder geval denken dat het duwtje onopzettelijk was.

Hoewel het een relatief lichte aanklacht voor mishandeling betreft, kan de zaak Sutherland toch in de problemen brengen. Hij zit namelijk nog in een proeftijd na een veroordeling in Los Angeles omdat hij herhaaldelijk dronken achter het stuur heeft gezeten. Hij zat daarvoor eerder ook 48 dagen in de cel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen