Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lynyrd Skynyrd-bassist Ean Evans (48) overleden

Shownieuws

Donald 'Ean' Evans, de bassist van de Amerikaanse southern rockband Lynyrd Skynyrd, is woensdag op 48-jarige leeftijd overleden. Hij had kanker.

(Novum/AP) - Donald 'Ean' Evans, de bassist van de Amerikaanse southern rockband Lynyrd Skynyrd, is woensdag op 48-jarige leeftijd overleden. Evans stierf thuis in Mississippi na een gevecht tegen kanker. Hij laat een vrouw en twee dochters achter. De band liet in een verklaring weten diep bedroefd te zijn.

Evans sloot zich in 2001 aan bij Lynyrd Skynyrd, na het overlijden van de vorige bassist Leon Wilkeson. Hij toerde regelmatig met de band tot vorig jaar kanker bij hem werd geconstateerd.

Eerder dit jaar overleed toetsenist Billy Powell van de band. Hij was sinds het begin in de jaren zestig bij de groep, die heel wat te verduren heeft gehad. In 1977 stortte hun chartervliegtuig neer in Mississippi. Zes mensen kwamen om het leven, onder wie leadzanger Ronnie Van Zant en twee andere bandleden.

De band uit Jacksonville, vernoemd naar een gymnastiekleraar aan wie de bandleden tijdens hun middelbare schoolperiode een hekel hadden, scoorde zijn bekendste hit met 'Sweet home Alabama'. Het laatste album, 'Vicious circle', verscheen in 2003.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen