Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rob de Nijs rouwt om Martin Brozius

Shownieuws

Rob de Nijs is 'heel erg geschrokken' van het overlijden van Martin Brozius. Ze speelden samen in 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?'.

Rob de Nijs reageert 'heel erg geschrokken' op de dood van acteur Martin Brozius. Dat vertelt de zanger woensdag aan Novum Nieuws. De mannen kenden elkaar al sinds hun tienerjaren. Ze zaten beiden op de voorloper van de Kleinkunstacademie en speelden in de jaren zeventig samen in de serie 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?'.

De Nijs herinnert zich Brozius, die dinsdagavond op 67-jarige leeftijd overleed, als 'een aimabel, lief en spontaan mens'. "Hij is een van de collegae die me toch wel dierbaar is gebleven. Niet alleen omdat hij aardig was, maar ook omdat hij een paar dingen heeft gedaan die iedereen zich nu nog herinnert."

De 66-jarige zanger prijst de acteerprestaties van Brozius en zijn 'geniale rol' als Aernout Koffij in 'Hamelen'. "Hij speelde het met een onderkoelde humor die weinigen gegeven is."

De Nijs betreurt het dat de carrière van Brozius na 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?' en zijn rol als presentator van de populaire kindershow Ren je Rot in het slop is geraakt. "Hij heeft na zijn succes enorm veel tegenslagen gekend", zegt hij over zijn oud-collega, die onder meer problemen had met de Belastingdienst en jarenlang kwakkelde met zijn gezondheid. "De een kan daar helaas beter mee omgaan dan de ander. Martin zorgde niet goed voor zichzelf."

Brozius hoopte volgens De Nijs nog heel lang dat het succes weer terug zou komen. "Hij had altijd het idee dat zijn tijd wel weer zou komen, dat hij weer gevraagd zou worden", vertelt hij. "Hij sprak ook nooit negatief over zichzelf of zijn carrière. Hij liet nauwelijks merken dat hij verbitterd was. Dat sierde hem wel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen