Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SBS 6 verplaatst Holland's Got Talent naar vrijdag

Shownieuws

SBS 6 verplaatst de eerstvolgende uitzending van Holland's Got Talent van zaterdag naar vrijdag. Reden is de verplaatsing van X Factor naar zaterdag.

SBS 6 verplaatst de eerstvolgende uitzending van Holland's Got Talent van zaterdag naar vrijdag. Dat heeft een woordvoerder van SBS 6 donderdag gezegd. De reden is dat die andere talentenjacht, X Factor van RTL, vanwege de herdenking van het Koninginnedagdrama wordt verplaatst van vrijdag naar zaterdag. "En we willen de kijker een alternatief bieden", stelt de woordvoerder.

RTL 4 maakte woensdag bekend de finale van X Factor een dag te verplaatsen, omdat op vrijdag het Koninginnedagdrama wordt herdacht. RTL zegt het ongepast te vinden om een uitbundige liveshow te brengen op een avond dat Nederland herdenkt en rouwt. Ook enkele andere RTL-programma's worden vrijdag niet uitgezonden; in plaats daarvan is er een uitzending van RTL Nieuws over de fatale gebeurtenissen van vorige week.

Door de verplaatsing zouden de twee talentenshows X Factor en Holland's Got Talent op dezelfde avond plaatsvinden. "Wij willen niet dat die talentenshows tegenover elkaar geprogrammeerd staan", zegt de woordvoerder van SBS 6. "De kijker is er niet bij gebaat als beide shows tegelijkertijd worden uitgezonden."

De herdenkingsdienst in Apeldoorn wordt nu live uitgezonden op twee netten, merkt de woordvoerder op. Met het verplaatsen van Holland's Got Talent biedt SBS 6 de kijker volgens de zegsvrouw een alternatief. SBS schenkt zelf uitgebreid aandacht aan de herdenking in Hart van Nederland en in de late editie van Hart van Nederland, kondigt zij aan.

Het verplaatsen van Holland's Got Talent van zaterdag naar vrijdag is volgens de woordvoerder in principe eenmalig. Zij ontkent dat de verplaatsing te maken heeft met de slechtere kijkcijfers van de talentenshow van Holland's Got Talent. "Dat was niet de directe reden."

Holland's Got Talent trok zaterdag 703 duizend kijkers. Naar de uitslag keken 825 duizend paar ogen. X Factor trok vrijdag bijna 1,65 miljoen kijkers. De uitslag wist ongeveer 1,46 miljoen mensen te boeien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen