Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weening presenteert 'So you think you can dance'

Shownieuws

'So you think you can dance' komt in het najaar terug op de buis en wordt gepresenteerd door Dennis Weening. Dat zei de presentator donderdag in RTL Boulevard.

'So you think you can dance' komt in het najaar terug op de buis en wordt gepresenteerd door Dennis Weening. Dat heeft de presentator, bekend van het televisieprogramma Wipeout op RTL 5, donderdag gezegd in RTL Boulevard. RTL 5 maakt de dansshow samen met de Vlaamse zender VTM.

Weening vertelde dat hij pas sinds een paar weken weet dat hij de jacht naar danstalenten gaat presenteren. Vorig jaar deed zangeres Elize dat. "Ik ging ervan uit dat Elize het weer ging doen", zei Weening.

Hij vertelde dat de presentatie van het programma ter sprake kwam tijdens een gesprek over zijn toekomst bij RTL 5. Hij dacht dat er een geintje werd gemaakt. "Ik ben een rocker. Rockers dansen niet."

Weening stelde er wel om te moeten lachen dat hij de presentator van de dansshow wordt. Zijn carrière begon ooit bij een punkbandje, toen ging hij werken bij TV West, daarna werd hij presentator bij MTV, somde hij op. "Ik vind het leuk om mijn horizon te verbreden."

Wel heeft hij er een dubbel gevoel bij, omdat Elize niet meer mag presenteren. "Elize is een lieve meid. Ik weet hoe graag ze het deed."

VTM-presentatrice An Lemmens wordt copresentator. De uitzendingen van het programma vinden gelijktijdig plaats op RTL 5 en VTM. Deze zomer wordt in Nederlandse en Belgische steden gezocht naar danstalent. De winnaar neemt uiteindelijk twintigduizend euro en een rol in de Nederlandse musical Hairspray mee naar huis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen