Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cornald Maas: Toppers krijgen het zwaar in Moskou

Shownieuws

De Toppers krijgen het lastig om met hun nummer 'Shine' de finale te halen van het Eurovisie Songfestival in Moskou. Dat denkt Songfestivalkenner Cornald Maas.

De Toppers gaan het nog lastig krijgen om met hun nummer 'Shine' de finale te halen van het Eurovisie Songfestival in Moskou. Dat denkt de Nederlandse commentator van het liedjesfestijn, Cornald Maas.

Jeroen van der Boom, Gordon en René Froger staan volgende week donderdag in de tweede halve finale van de 54e editie van het festival. In die poule zitten meerdere landen die om verschillende redenen met twee vingers in de neus naar de finale zullen gaan, denkt Maas.

De Songfestivalkenner stelt dat er in die eerste halve finale maar weinig goede acts zijn. "Ik ga ervan uit dat de tweede halve finale vele malen sterker is dan de eerste." Bovendien hebben de Toppers meer concurrentie omdat de tweede halve finale negentien landen telt en de eerste slechts achttien.

Maas wijst ook op de 'dwarsverbanden' in de groep van Nederland, die ertoe kunnen leiden dat acts in meerdere landen populair zijn. Zo zitten in de tweede halve finale alle Baltische staten en is het liedje van Denemarken geschreven door Ronan Keating, afkomstig uit Ierland, dat ook in de groep zit.

De keuze voor het nummer 'Shine' vindt Maas achteraf goed. In februari koos een vakjury voor 'Angel of the night', terwijl het publiek massaal stemde op 'Shine', dat door Gordon zelf is geschreven. 'Angel of the night' is volgens de songfestivalkenner een goed nummer. "Maar met 'Shine' vallen we uiteindelijk meer op. Zeker omdat we als allerlaatste van de tweede voorronde op 16 mei optreden, na twee ijzersterke landen, Oekraïne en Estland. 'Shine' is de enige in zijn soort en het is de Toppers echt op het lijf geschreven. Dat werkt erg in het voordeel."

De Toppers doen het momenteel in de voorspellingen niet goed. De 22-jarige Alexander Rybak, die uitkomt voor Noorwegen, is volgens de bookmakers en de internetvoorspellingen de grote kanshebber met zijn nummer 'Fairytale'. "Ik hoop dat de bookmakers in het geval van de Toppers geen gelijk hebben", zegt Maas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen