Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kaiser Chiefs-drummer helpt Duran Duran

Shownieuws

Kaiser Chiefs-drummer Nick Hodgson heeft een aantal nummers geschreven voor het nieuwe album van Duran Duran. Dat meldt het Britse muziektijdschrift NME.

Nick Hodgson, de drummer van de Kaiser Chiefs, heeft een aantal nummers geschreven voor het nieuwe album van Duran Duran. Dat meldt het Britse muziektijdschrift NME dinsdag.

Afgelopen week werd al bekend dat de bandleden van Duran Duran een samenwerking aangingen met producer Mark Ronson. Hij is ook degene die Hodgson benaderde. "Ik belde een week geleden met hem om te vragen of hij open stond voor een samenwerking en of hij nummers wilde schrijven."

Dat Hodgson nooit eerder nummers voor andere bands heeft geschreven, is volgens de producer geen probleem. "Veel materiaal van de Kaiser Chiefs zou 25 jaar geleden ook door Duran Duran kunnen zijn opgenomen", vergelijkt hij.

Volgens Ronson, die onder anderen samenwerkte met Amy Winehouse, Lilly Allen en Robbie Williams, heeft Hodgson 'vijf ร zes uur' met de band doorgebracht, wat resulteerde in drie nummers. "Twee daarvan schoppen het in ieder geval tot op het album", verklapt Ronson.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen