Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belinda Meuldijk daagt Rob de Nijs om woning

Shownieuws

Belinda Meuldijk heeft haar ex-man Rob de Nijs voor de rechter gesleept. Ze heeft nog altijd zijn woning in Bosch en Duin niet verlaten en wil kunnen blijven.

Belinda Meuldijk heeft haar ex-man Rob de Nijs voor de rechter gesleept. Ze heeft nog altijd zijn woning in Bosch en Duin niet verlaten en wil volgende week donderdag via een kort geding bewerkstelligen dat zij kan blijven. Dat hebben woordvoerders van beide partijen bevestigd.

In januari oordeelde de rechter in Utrecht al dat Meuldijk de woning voor afgelopen vrijdag moest verlaten. In het vonnis werd als voorwaarde voor het vertrek van Meuldijk gesteld dat De Nijs haar vrijwaart van haar hypothecaire verplichtingen. De reden dat Meuldijk niet uit het huis wil vertrekken, is dat de zanger hier nog niet in is geslaagd, zo legt haar vriend Thierry Duval uit.

Volgens Duval wil De Nijs, om dit alsnog te bereiken, een hypotheek nemen op het vakantiehuis van de twee exen in Spanje. "Belinda staat echter alleen toe dat hij een hypotheek op zijn eigen deel neemt. Ze is namelijk bang anders met een schuld te blijven zitten", legt Duval uit.

De manager van De Nijs, Frank Jansen, zegt dat het huis in Spanje 'helemaal los staat van deze zaak'.

Eerder maakten Meuldijk en De Nijs, die vorig jaar scheidden, de afspraak dat Meuldijk per 1 november 2008 de woning moest verlaten. Zij zei toen geen nieuwe woning te kunnen vinden. De huizenjacht zou namelijk worden bemoeilijkt door de autistische stoornis van hun zoon Yoshi, die afhankelijk is van speciaal onderwijs. Vervolgens moest de rechter eraan te pas komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen