Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe rechtszaak tegen Michael Jackson

Shownieuws

Een voormalig woordvoerder van Michael Jackson heeft een rechtszaak aangespannen. Ze beweert dat ze nooit door de zanger is betaald voor haar diensten.

Een voormalig woordvoerder van Michael Jackson heeft een rechtszaak tegen de zanger aangespannen. Publiciteitsagente Raymone Bain beweert dat ze nooit door de zanger is betaald voor haar diensten en wil 44 miljoen dollar (33 miljoen euro) van hem hebben. Ze vindt het erg jammer dat ze iemand moet aanklagen die ze 'zo diep bewondert en respecteert', zo wordt Bain geciteerd door BBC News.

Bain werkte onder meer voor Jackson toen hij in 2005 terechtstond voor kindermisbruik. Hij werd daarvan vrijgesproken. Later werd ze aangesteld als algemeen manager van het zakenvehikel van de zanger, de Michael Jackson Company.

Bain beweert dat de King of Pop had beloofd haar tien procent van de opbrengsten te geven uit deals die zij zou helpen regelen. Daaronder wordt in de rechtbankstukken ook de serie Londense concerten gerekend die Jackson dit jaar geeft. "Helaas heeft Jackson ervoor gekozen onze contractuele afspraken niet te respecteren, ondanks mijn herhaalde pogingen deze zaak op een vriendelijke manier op te lossen", zei Bain. "Ik ben daar ernstig teleurgesteld in."

Jackson zou al enkele jaren in financiële problemen verkeren. De afgelopen jaren is hij meermaals aangeklaagd door oud-werknemers, zakenpartners en voormalige vrienden omdat hij hun nog geld verschuldigd zou zijn. Vorig jaar verloor hij zijn Californische landgoed Neverland omdat hij de verzekeringen van de werknemers niet meer kon betalen.

De nieuwe rechtszaak dient in Washington DC. Jackson wilde tegenover de BBC niet reageren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen