Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Geen zaak tegen Japanse popster'

Shownieuws

De Japanse popster Tsuyoshi Kusanagi wordt niet langer vervolgd voor schennis van de openbare eerbaarheid. Dat melden verschillende media.

(Novum/AP) - De Japanse popster Tsuyoshi Kusanagi wordt niet langer vervolgd voor schennis van de openbare eerbaarheid. Dat melden verschillende media. Justitie zou de rechtszaak tegen hem hebben geseponeerd, maar wil dit niet bevestigen.

De 34-jarige Japanse sensatie werd vorige week donderdag dronken en spiernaakt aangehouden in een park in Tokio. En dag later werd hij weer vrijgelaten. Kusanagi's arrestatie en vrijlating waren een waar mediaspektakel en voorpaginanieuws in zijn thuisland. Kusanagi maakt sinds 1991 deel uit van de groep Smap, die vooral bekend is in Japan en Zuid-Korea.

Na zijn vrijlating gaf de popster een persconferentie waarin hij zijn excuses aanbood en zei geen idee te hebben waarom hij naakt in het park had gezeten. Kusanagi gaf toe te veel Japanse rijstwijn en bier gedronken te hebben. Hij zei dat zij zich vrijwillig enige tijd terugtrekt uit de publiciteit.

Het persbureau Kyodo meldt dat Kusanagi niet wordt vervolgd omdat hij zijn excuses aangeboden heeft. De popsensatie liep het risico op een gevangenisstraf van een halfjaar en een boete van driehonderdduizend yen, ruim 2300 euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen