Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film over Clinton en Blair in de maak

Shownieuws

De politieke relatie tussen Bill Clinton en Tony Blair wordt waarschijnlijk verfilmd. 'Frost/Nixon'-schrijver Peter Morgan neemt het script en de regie op zich.

De politieke relatie tussen de Amerikaanse president Clinton en de Britse premier Blair wordt waarschijnlijk verfilmd. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Hollywood Reporter. 'Frost/Nixon'-schrijver Peter Morgan is verantwoordelijk voor het script van de televisiefilm en neemt ook de regie op zich.

De makers van 'The special relationship' wachten nog op goedkeuring van het project door zender HBO. Acteurs Dennis Quaid (Bill Clinton), Julianne Moore (Hillary Clinton) en Michael Sheen (Tony Blair) zijn al benaderd voor het project. Sheen kroop al twee keer eerder in de huid van Blair: voor de films 'The deal' (2003) en 'The queen' (2006).

Tussen Clinton, die van 1993 tot 2001 president van de Verenigde Staten was, en Blair, die in 1997 werd aangesteld als minister-president van Groot-Brittannië, bestond een nauwe werkrelatie. Clinton interesseerde zich onder meer voor de problematiek in Noord-Ierland en bezocht het gebied drie keer om de vrede te bevorderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen