Kies je favoriete radiostation

Dossiers

William 'Grissom' Petersen bevestigt film CSI

Shownieuws

De misdaadserie Crime Scene Investigation gaat naar het witte doek. William Petersen, die negen jaar Gil Grissom speelde, heeft dat tegenover de BBC bevestigd.

De misdaadserie Crime Scene Investigation gaat naar het witte doek. William Petersen, die negen jaar lang Gil Grissom speelde, heeft dat tegenover de BBC bevestigd.

Petersen, die tevens uitvoerend producent van CSI is, begrijpt dat fans 'een beetje ongerust' zijn over een filmversie. "Films worden meestal pas gemaakt als een tv-serie ten einde is, dat gebeurde met de X-Files en Sex and the City." Dat CSI naar de bioscopen gaat, betekent volgens Petersen niet dat de serie stopt. "Het gaat allemaal om het vinden van het juiste verhaal. We willen een verhaal vertellen dat niet op tv past en we kunnen niet wachten tot CSI stopt, want dan is Grissom een jaar of 90."

In het tiende seizoen verliet Petersen de populaire misdaadserie. Hij behoorde vanaf het begin tot de vaste cast van de CBS-serie over een team forensisch onderzoekers in Las Vegas. Zijn karakter Gil Grissom keert volgens de producenten mogelijk nog terug voor een gastrol. Laurence Fishburne, die onder meer in de Matrix-trilogie te zien was, nam de hoofdrol over. De aflevering waarin Grissom zijn vertrek uit het CSI-lab bekendmaakt en het karakter van Fishburne wordt geïntroduceerd, was maandagavond te zien op de Nederlandse televisie bij RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen