Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politie onderzoekt verhaal verkoop 'Slumdog'-ster

Shownieuws

De Indiase politie is een onderzoek gestart naar de vader van het meisje dat in 'Slumdog millionaire' te zien is. Hij zou zijn 9-jarige dochter willen verkopen.

(Novum/AP) - De Indiase politie is een onderzoek gestart naar de vader van Rubina Ali, het meisje dat in 'Slumdog millionaire' te zien is. De Britse tabloid News of the World berichtte zondag dat de man zijn 9-jarige dochter wilde verkopen voor ruim driehonderdduizend euro.

De moeder van Rubina, die niet meer bij het gezin woont, is naar de politie in Mumbai gestapt toen ze het verhaal hoorde. "Ze moeten gestraft worden", zei de biologische moeder over Rubina's vader en stiefmoeder. "Geen enkele vader zou het moeten durven zijn dochter te verkopen."

Rubina en haar vader, Rafiq Qureshi, zijn korte tijd meegenomen naar een politiebureau in Mumbai. Qureshi ontkent het verhaal van News of the World en zegt dat hij in de val is gelokt. De vader zegt dat hij naar een chique hotel gelokt is met verhalen over hulp voor zijn dochter. Volgens Qureshi werd hem geld 'en nog veel meer' beloofd als hij het 9-jarige meisje op zou geven. "Maar ik weigerde. Ik zou mijn leven voor mijn kinderen geven en ik zou ze nooit verkopen, ongeacht hoeveel geld ze me bieden."

Om de film 'Slumdog millionaire' een realistisch uiterlijk te geven, besloten de casting director en regisseur Danny Boyle lokale kinderen in te huren in plaats van professionele acteurs. De filmmakers troffen Rubina en haar medespelers op straat in Mumbai. 'Slumdog millionaire' is internationaal een groot succes en bracht ruim tweehonderd miljoen euro in het laatje. De film sleepte acht Oscars in de wacht.

De filmmakers werden er lange tijd van beschuldigd de inwoners van Mumbai niet te laten delen in het succes. Vorige week schonken ze ruim 550 duizend euro aan een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor straatkinderen in India's grootste stad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen