Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zeldzame tekeningen Harry Potter te koop

Shownieuws

Twee zeldzame tekeningen van Harry Potter worden te koop aangeboden. De schetsen zijn gebruikt voor het derde boek over de tovenaarsleerling.

Twee zeldzame tekeningen van Harry Potter worden tijdens de Glasgow Art Fair verkocht. Dat meldt de BBC. De afbeeldingen zijn gebruikt voor de cover en achterflap van het derde boek over de tovenaarsleerling, Harry Potter en de gevangene van Azkaban.

Op de ene tekening is te zien hoe Potter en zijn vriendin Hermelien Griffel op de rug van een hippogrief, een fabeldier, zitten. Verwacht wordt dat de afbeelding ruim veertienduizend euro opbrengt. Op de andere schets is een grim, een grote zwarte hond met vurige ogen, te zien. Dit werkje van illustrator Cliff Wright moet voor zo'n twaalfduizend euro van eigenaar wisselen.

Volgens Wright maken de twee schetsen deel uit van een serie van tien die naar de uitgever is gestuurd. De tekeningen zouden een idee moeten geven over de ontwikkeling van de personages en compositie. De tekeningen zijn volgens de illustrator ook onder ogen van schrijfster J.K. Rowling gekomen. De hippogrief zou op aanwijzingen van Rowling tot stand zijn gekomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen