Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah zet streep door show over Columbine

Shownieuws

Oprah Winfrey heeft haar show van maandag afgeblazen. De uitzending zou gaan over het bloedbad dat tien jaar geleden plaatsvond op de Columbine High School.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey heeft haar show van maandag afgeblazen. De uitzending zou in het teken staan van het bloedbad dat tien jaar geleden plaatsvond op de Columbine High School. De talkshowkoningin vond bij nader inzien dat er te veel nadruk lag op de moordenaars.

Oprah liet via Facebook weten dat ze een streep door '10 years later: the truth about Columbine' zette omdat er te veel werd gefocust op de twee schutters. De presentatrice nam haar besluit nadat ze show had bekeken. In plaats van stil te staan bij het Columbine-drama sprak Winfrey over een moeder die vrijkwam na een gevangenisstraf.

Maandag is het precies tien jaar geleden dat twee schutters de Columbine High School in Littleton, Colorado binnendrongen en om zich heen begonnen te schieten. Daarbij vielen dertien doden, twaalf studenten en een docent. Bij het bloedbad beroofden de schutters, Eric Harris (18) en Dylan Klebold (17), zichzelf van het leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen