Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lof voor 'housewife' Nicolette Sheridan bij vertrek

Shownieuws

Nicolette Sheridan heeft zaterdag lof toegezwaaid gekregen bij haar afscheid van de serie Desperate Housewives. Zondag is haar laatste aflevering op tv in de VS

Nicolette Sheridan heeft zaterdag lof toegezwaaid gekregen bij haar afscheid van de serie Desperate Housewives. Haar karakter Edie Britt is uit de serie over een groep vrouwelijke bewoners van een chique buitenwijk geschreven, en de laatste aflevering met de 45-jarige actrice is zondag te zien in de Verenigde Staten.

Sheridan lijkt verbolgen over haar vertrek. Ze zou regelmatig overhoop hebben gelegen met Marc Cherry, de bedenker van de populaire serie. Edie Britt stond voor dingen die Cherry niet bevielen, zei Sheridan deze week, en Cherry zou moeite hebben gehad waarheid en fictie van elkaar te onderscheiden. Cherry echter zei dat de verhaallijnen rond haar personage gewoon uitgeput waren.

De laatste draaidagen van Sheridan verliepen in een goede en professionele sfeer, verzekerden haar collega's zaterdag in Los Angeles, waar cast en crew bij elkaar waren voor een televisiefestival. Volgens James Denton, die de door Edie begeerde loodgieter Mike vertolkt, bedankte Sheridan de schrijvers en cast van de serie na de laatste draaidag voor alles, en noemde zij hen 'geweldig'. "Felicity Huffman zei tegen me dat dat klasse van haar was, en dat was het ook."

Teri Hatcher, die Susan speelt, vertelde met betraande ogen dat ze een plakboek voor Sheridan had gemaakt als afscheidscadeautje. "Dat wees me erop hoe goed onze twee rollen samen waren." Ook Kathryn Joosten, die de bemoeizuchtige buurvrouw Mrs. McCluskey vertolkt, zei dat ze Sheridan gaat missen. "Ze was mijn speelkameraadje. We konden vervelende opmerkingen tegen elkaar maken. Met wie moet ik nu nog ruziemaken?"

Brenda Strong, de vertelster van de serie, zal Sheridan missen om persoonlijke redenen. "Ze heeft een grote plek in mijn hart. Ze is dol op mijn zoon en is zo lief voor hem. Ik vind het een voorrecht haar in mijn leven te hebben."

Neal McDonough, die de schurk Dave Williams speelt, vertelde dat Sheridan als een zus voor hem was. "Haar personage is niet te vervangen. Maar, net als in een echte buurt, kunnen mensen komen en gaan, en kunnen daardoor nieuwe en onverwachte dingen gebeuren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen