Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Potts onder de indruk van Susan Boyle

Shownieuws

Paul Potts is ervan overtuigd dat Susan Boyle in zijn voetsporen zal treden. De verkoper brak door als operazanger nadat hij Britain's Got Talent won.

Paul Potts is ervan overtuigd dat Susan Boyle in zijn voetsporen zal treden. Dat vertelt de voormalige telefoonverkoper, die doorbrak als operazanger nadat hij winnaar werd van Britain's Got Talent, aan de Britse boulevardkrant The Sun. Susan Boyle is momenteel een wereldwijde sensatie na haar auditie vorige week zaterdag voor dezelfde talentenjacht.

Potts is net als miljoenen mensen wereldwijd onder de indruk van het zangtalent van de 47-jarige Boyle. "Ik vond het geweldig", zegt hij over het optreden van de wat onverzorgde vrouw, die vertelde nog nooit door een man gezoend te zijn. Boyle verraste zowel het publiek als de jury van Britain's Got Talent vorige week met haar vertolking van het nummer 'I dreamed a dream' uit de musical 'Les Misérables'.

Elf miljoen mensen zagen het optreden van Boyle zaterdagavond op de Britse televisie. Een filmpje van de auditie dat de producers van het programma op YouTube hebben gezet, is inmiddels meer dan 25 miljoen keer bekeken. Andere filmpjes van het optreden trokken al meer dan veertien miljoen kijkers. Tot de fans van de werkloze vrouw behoren inmiddels onder meer Ashton Kutcher, Demi Moore en Oprah Winfrey, die Boyle al heeft uitgenodigd voor haar talkshow.

Boyle wordt door velen vergeleken met Potts, die twee jaar geleden ook menigeen versteld deed staan door zijn onverwachte talent. De zanger viel niet alleen op door zijn wat sjofele uiterlijk en het feit dat hij al 37 jaar was toen hij meedeed aan het programma, dat vaak jong talent aantrekt. Hij viel ook op omdat hij tijdens zijn auditie in plaats van een popnummer het klassieke 'Nessun dorma' ten gehore bracht.

Potts gelooft dat Boyle een glansrijke carrière te wachten staat. "Ik denk dat ze plekken zal bezoeken waarvan ze nooit had verwacht dat ze er ooit zou komen. Net zoals mij nu overkomt", verklaart hij. "Ik wens haar het allerbeste. Ik denk dat ze grote kans maakt het programma te winnen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen