Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackie Chan: niet te veel vrijheid voor Chinezen

Shownieuws

Acteur Jackie Chan denkt dat te veel vrijheid niet goed is voor het Chinese volk. "Ik begin steeds meer te geloven dat wij Chinezen controle nodig hebben."

(Novum/AP) - Jackie Chan denkt dat te veel vrijheid niet goed is voor het Chinese volk. Dat verklaarde de acteur uit Hong Kong zaterdag tijdens een congres in de Chinese provincie Hainan. "Ik begin steeds meer te geloven dat wij Chinezen controle nodig hebben. Als we te veel vrijheid hebben, doen we alleen nog maar wat we willen."

Chan droeg tijdens de discussie, die ontstond naar aanleiding van de vraag wat de invloed is van de strenge Chinese censuur op filmmakers, het voorbeeld aan van zijn geboortestad Hong Kong. "Ik weet niet of het wel goed is om vrijheid te hebben, Ik vind het verwarrend. Als er te veel vrijheid is, zoals tegenwoordig in Hong Kong, ontstaat er chaos."

Hong Kong behoort officieel tot China, maar omdat het een 'speciale bestuurlijke regio' is, gelden er niet dezelfde wetten als in het communistische land. Het voormalige vissersplaatsje is tegenwoordig een moderne metropool met ruim zeven miljoen inwoners.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen