Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato trapt sportweek af

Shownieuws

Marco Borsato opent zaterdag de Nationale Sport Week 2009 op het Vrijthof in Maastricht. Hij gaat ook een 'fietsbattle' aan met Pieter van den Hoogenband.

Marco Borsato opent zaterdag de Nationale Sport Week 2009 op het Vrijthof in Maastricht. Dat heeft de Stichting Nationale Sport Platform, die het sportevenement organiseert, vrijdag bekendgemaakt.

De zanger geeft de aftrap door het Nationale Sport Vuur aan te steken. Ook gaat hij een 'fietsbattle' aan met zwemmer Pieter van den Hoogenband. Televisiepresentatoren Jochem van Gelder en Bart Meijer presenteren de opening, die wordt bijgewoond door onder anderen voorzitter van sportkoepel NOC*NSF Erica Terpstra.

De sportweek, die door NOC*NSF en enkele andere organisaties in het leven is geroepen om het belang van sport te onderstrepen, vindt voor de zesde keer plaats. Er zijn verschillende activiteiten in het hele land. Zo doen 32 basisscholen een sportprogramma en is er een 'roadshow' die elke dag een andere stad aandoet met een wisselend thema.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen