Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter Faber Stichting zaterdag een feit

Shownieuws

De Peter Faber Stichting wordt zaterdag officieel opgericht. De stichting gaat zich met theaterprojecten, trainingen en workshops inzetten voor hangjongeren.

De Peter Faber Stichting wordt zaterdag officieel opgericht. De 65-jarige acteur ondertekent de notariële akte voorafgaand aan de laatste voorstelling van 'Man van La Mancha'. Dat maakt uitvoerend producent OpusOne donderdag bekend.

De stichting is een geschenk van de producenten van 'Man van La Mancha'. Faber kreeg zijn eigen stichting op 6 oktober, zijn 65e verjaardag. "Toen we nadachten over een cadeau voor Peter kwamen we al snel op zijn vele liefdadigheidswerk", zegt een woordvoerder van OpusOne. "We wilden hem iets geven wat bij hem past." Volgens de woordvoerder reageerde Faber enthousiast. "Hij vindt het fantastisch en helemaal bij hem passen."

De Peter Faber Stichting gaat zich met theaterprojecten, trainingen en workshops inzetten voor hangjongeren. Faber zwierf ooit zelf over straat in Amsterdam-Noord. Een tip van een buurtkapper betekende een ommekeer in zijn leven. Tijdens de knipbeurt kreeg Faber het advies mee te doen aan audities voor Shakespeare's Midzomernachtsdroom. Zo kwam Faber in contact met het theater en groeide hij uit tot een beroepsacteur.

Midzomernachtsdroom werd vijftig jaar geleden opgevoerd in Amsterdam-Noord. Om Fabers vijftigjarig jubileum te eren besloten NW Productions, OpusOne en Gimbrère International Advocaten de musical 'Man van La Mancha' op de planken te brengen. Faber, die het stuk altijd al had willen doen, kreeg de hoofdrol.

Op dezelfde plek waar Faber vijftig jaar geleden begon aan zijn acteercarrière, werkt hij nu aan het eerste project van de Peter Faber Stichting. De lokale straatjeugd wordt betrokken bij dit theaterproject, dat op 6 juni gepresenteerd wordt. "Peter doet dit niet uit ijdelheid", zegt de woordvoerder van OpusOne. "Er zijn al zoveel bekende Nederlanders met een stichting. Peter wil de jongeren echt verder helpen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen