Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Slumdog'-makers laten Indiërs delen in succes

Shownieuws

De makers van 'Slumdog Millionaire' hebben 566 duizend euro aan een instelling geschonken die zich inzet voor straatkinderen in Mumbai. Dat melden ze donderdag.

(Novum/AP) - De makers van de film 'Slumdog Millionaire' hebben bijna 566 duizend euro aan een liefdadigheidsinstelling geschonken die zich inzet voor straatkinderen in Mumbai. Dat maakten de filmmakers donderdag bekend.

Het geld wordt gegeven aan Plan, een organisatie die sinds 1979 actief is in India. Van de donatie moeten vijfduizend kinderen de komende vijf jaar worden onderwezen.

Regisseur Danny Boyle liet in een verklaring weten iets terug te willen doen voor de gastvrije inwoners van India's grootste stad. "We hebben zoveel geprofiteerd van de gastvrijheid van de mensen in Mumbai, dat het niet meer dan terecht is dat een deel van het succes van de film wordt geïnvesteerd in die delen van de stad waar dat het hardst nodig is."

Eerder werden de filmmakers ervan beschuldigd dat ze de inwoners van Mumbai niet lieten delen in het succes. 'Slumdog Millionaire' bracht in totaal ruim 150 miljoen euro op. De film viel bij de laatste Oscaruitreiking acht keer in de prijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen