Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koninginnedagconcert Museumplein ingekort

Shownieuws

Het Koninginnedagconcert op het Amsterdamse Museumplein is ingekort. Dit is het gevolg van de gebeurtenissen in Apeldoorn.

Het Koninginnedagconcert op het Amsterdamse Museumplein is ingekort. Dit is het gevolg van de gebeurtenissen in Apeldoorn, waar zich een drama voltrok toen een auto inreed op het op het publiek dat op het bezoek van de koninklijke familie was afgekomen. Radio 538, dat het concert op het Museumplein organiseert, overlegde met de politie of het nog wel door moest gaan.

De Toppers hebben hun concert afgezegd. "Het moet verschrikkelijk zijn voor de direct betrokkenen en de mensen die het van dichtbij hebben meegemaakt tijdens Koninginnedag in Apeldoorn", zo melden René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon.

Ook Kane treedt niet op. "Voor ons is spelen geen optie. We gaan er van uit dat dit begrepen gaat worden", aldus de Haagse band.

Gerard Joling liet zijn concert op het Museumplein wel doorgaan. Dit op uitdrukkelijk verzoek van de organisatie, zo zei de manager van de zanger. Joling, die aanvankelijk niet wilde optreden, voelt zich toch verantwoordelijk voor de massaal toegestroomde feestgangers. "Bovendien is de organisatie bang dat er een chaos ontstaat als er niet wordt opgetreden", legde zijn manager uit.

Op het Amsterdamse concert werd ook een minuut stilte gehouden. Een minuut stilte was er ook op veel andere evenementen, waaronder het Eindhovense City Dance-festival.

In Apeldoorn, waar de koninklijke familie Koninginnedag vierde, reed een auto in op het uitgerukte publiek en reed daarna vlak langs de bus met de koninklijke familie. Vier toeschouwers kwamen om het leven, dertien mensen raakten gewond. De dader is opgepakt. Zijn motieven zijn onbekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen