Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tyra Banks getuigt tegen vermeende stalker

Shownieuws

Tyra Banks heeft getuigd tegen haar vermeende stalker. Ze zei voor haar veiligheid te vrezen sinds ze vernam dat de 39-jarige man in haar studio is geweest.

(Novum/AP) - In een rechtbank in Manhattan worden donderdag de slotpleidooien gehouden in de rechtszaak tegen een man die wordt verdacht van het stalken van talkshowhost Tyra Banks. Woensdag getuigde Banks al tegen de man. Ze zei voor haar veiligheid te vrezen sinds ze vernam dat de 39-jarige man in de studio is geweest waar ze haar talkshow opneemt. De man mocht woensdag zelf ook zijn zegje doen.

Volgens het voormalige supermodel kon ze 18 maart de studio in New York niet verlaten, omdat de voor haar onbekende man haar was komen opzoeken. "Ik stond op het punt te vertrekken toen een aantal mensen van mijn staf zeiden dat ik nog niet weg kon. Ze vertelden me toen dat hij in het gebouw was." Banks zei ook dat haar staf haar had gezegd dat een van haar personeelsleden door de man was bedreigd.

De politie arresteerde de man in de buurt van de studio. Hij had vier dagen in een bus gezeten van Los Angeles naar New York, waar hij geen werk, familie of vrienden had, om de studio te bereiken. Volgens de politie zei hij bij zijn arrestatie dat hij en Banks 'iets hadden samen'.

Volgens justitie had de man eerder al meermaals naar de studio gebeld, en zond hij haar bloemen en brieven. "Ik had nog nooit eerder zoiets meegemaakt", zei Banks. Haar persoonlijke beveiliging en die van de plaatsen waar ze werkt is opgeschroefd, gaf ze verder aan. "Ik ben niet bang voor mijn leven, maar wel voor mijn veiligheid. En die van mijn personeel en familie."

De vermeende stalker zou zich van geen kwaad bewust zijn. Zijn advocaat typeerde hem als een wat al te gepassioneerde fan, die Banks' oproep aan haar fans om zich voor haar open te stellen te serieus had genomen. Zelf zei de verdachte onder meer dat zijn pogingen om kaartjes voor Banks' show te krijgen verkeerd zijn uitgelegd.

Als de man schuldig wordt bevonden, riskeert hij een gevangenisstraf van negentig dagen.

De 35-jarige Banks is behalve van haar modellencarrière bekend van televisieprogramma's als America's Next Top Model en de Tyra Banks Show.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen