Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prison Break-acteur Lane Garrison vrijgelaten

Shownieuws

Prison Break-acteur Lane Garrison is weer vrij man. De 28-jarige Garrison is woensdagochtend vroeg vrijgelaten uit een Californische gevangenis.

(Novum/AP) - Prison Break-acteur Lane Garrison is weer vrij man. De 28-jarige Garrison is woensdagochtend vroeg voorwaardelijk vrijgelaten uit een Californische gevangenis, meldt een woordvoerder van het Californische gevangeniswezen. De acteur werd in oktober 2007 veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en vier maanden, nadat hij dronken in zijn Land Rover stapte en een ongeluk kreeg waarbij een 17-jarige jongen omkwam.

Een woordvoerder van het Californische gevangeniswezen zei tegen het Amerikaanse televisieprogramma E!News dat de acteur genoeg punten voor goed gedrag heeft verdiend om vrij te komen na ongeveer de helft van zijn straf te hebben uitgezeten. Garrison heeft deelgenomen aan een afkickprogramma en was een mentor voor andere gedetineerden, zei de woordvoerder tegen E!.

De acteur, die in veertien afleveringen van de televisieserie Prison Break de rol van gedetineerde Tweener speelde, werd begroet door familie en vrienden toen hij eenmaal in het echt uit de gevangenis kwam. "Nu kijkt hij vooruit en probeert hij door te gaan met zijn leven", zei een bron tegen E!. Om zijn proeftijd te verkorten zou de acteur zich laten opnemen in een open inrichting.

Garrison stapte in december 2006 na een feestje dronken en onder invloed van cocaïne achter het stuur en veroorzaakte een ongeluk in Beverly Hills. Hij reed tegen een boom. Een passagier, de 17-jarige Vahagn Setian, kwam hierbij om het leven. Twee 15-jarige meisjes die ook in de auto zaten raakten gewond bij de crash. De acteur, die een gevangenisstraf van zeven jaar had kunnen krijgen, heeft schuld bekend in de zaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen